Slektsdatabasen


Historikk

Slektsdatabasen ble etablert i tiden rundt 2005. Kildematerialet og -personer er beskrevet under menypunktet «Om slekters gang…». Databasen har i tiden etter 2005 ikke blitt ajourført, – men har vært tilgjengelig via Telenors webserver. Denne tjenesten stengte Telenor fra og med november 2015. Siden det hver uke har vært 300-400 besøkende, –  vil den nå videreføres på ny plattform. Derfor er Hazzabo.com her!

 

Fra Jelsa i sør til Jondal i nord

Klikk på kartet for å forstørre

Kartet til høyre viser hvor de forskjellige slektsgrenene har sine hovedsete.

Som du ser er de konsentrert rundt Sunnhordlandsbassenget  –  der Hardangerfjorden, Åkerfjorden, Bømlafjorden og Ålfjorden møtes.

 

 

 

 

 

 

 

 

Seks slektsgrener

Tabellen viser seks forskjellige slektsgrener i DinSlekt.no, med link til grunnlagspersonen i hver gren. Klikk på linken og du havner på vedkommendes plass i slektsdatabasen.

SlektsgrenLink til grunnlagspersonTilleggsgrenerGeografi
SæbøTørris SæbøFjelland
Ølfernes
Torsnes
Guntveit
Halsnøy
Jelsa
Jondal
SolheimHaldis SolheimEide
Sjo
Landa
Hvidevoll
Halsnøy
Sand
Jelsa
EnesHalvard EnesLøfall
Himle
Enes
Voss
HaugeKonstanse HaugeMehus
Løfall
Enes
Høylandsbygd
Løfall
EikehaugenLars EikehaugenUtbjoa
Milde
Stua
Lønning
Inn- og Utbjoa
Stord
Fana
Bergen
HetlandGunnbjørg HetlandStangeland
Romsa
Vaka
Børkjenes
Innbjoa
Ølen
Etne

 

Midlertidig visning

Gjertine Milde flyttes til Utgangspunkt

Klikk på figuren for å forstørre

Inntil videre må vi vente med en omfattende tilgang til slektsdatabasen med detaljerte data. Grunnen er at undertegnede har problemer med å finne det rette presentasjonsverktøyet for visning på internet.

Slektsdataene vises i en ekstern link til DinSlekt.no. Databasen inneholder data for seks forskjellige slektsgrener. Hver enkelt gren er linket til sin hovedperson.

Når du er inne i databasen kan du klikke på personnavnet for å få fram endel detaljer for de personer som det er gitt tillatelse til.

Slektsdatabasen inneholder 6280 personer

Figuren til høyre viser hvordan du klikker deg frem og tilbake i databasen, ved å endre hovedperson i kolonnen merket «Utgangspunkt».

Savner du noen?

Som nevnt er ikke databasen systematisk oppdatert etter 2005. Savner du personer, for eksempel barn født etter 2005, som du vil ha med, –  send meg en melding. Da må jeg ha fullt navn, foreldre og fødselsdato (og evt dødsdato). Du kan med fordel bruke mitt generelle kontaktskjema. Etter å ha samlet inn en passelig mengde, vil databasen oppdateres.

 

Død og atter død

For ca 100 år siden, lenge før antibiotikaen kom, var det ofte store dødsrater spesielt i barneflokker. Vår familie ble også hardt berørt, – følg denne linken.